събота, 29 август 2009 г.

Мадона в София !


Madonna_oscars


Мадона в София !


29 август 2009 | 09:26 |

Мадона ще пее за първи път пред българска публика тази вечер. Музикалното събитие на годината ще започне в 21.00 часа на Националния стадион „Васил Левски”. Вратите на стадиона ще бъдат отворени още в 17.30 часа, а влизането към секторите ще се осъществява през 38 контролно-пропускателни пункта. Организаторите очакват над 50 000 фенове на поп-иконата да посетят шоуто. Все още могат да се намерят ограничен брой билети за концерта. Те са на цени - терен - 100 лева; зона пред сцената - 150 лева; Golden circle - 200 лева; седящи - 110, 135, 165 лева; ВИП - 300 лева. На черно в интернет също се продават билети.
Мадона идва с екип от над 250 души, огромен брой костюми и аксесоари, дело на над 30 дизайнера. Девет души ще се грижат за дрехите на Мадона, а по време на шоуто ще смени 8 различни тоалета.
Зрителите на концерта на Мадона ще влизат през 38 пункта. Ще има изградени 3 информационни центъра, където хората ще могат да се информират от кой сектор трябва да влязат на стадиона. За тези с електронни билети ще има направен специален пункт.
Повече от 450 души ще осъществяват охраната на концерта на Мадона Загражденията в района на Националния стадион ще са повече от 2 км. Цялата зона около стадиона ще бъде отцепена и заградена.
Заради концерта на Мадона част от колите на градския транспорт и метрото ще работят с удължено време.


Агенция “Фокус”
Мадона ще изнесе концерт в България
Мадона ще пее за първи път пред българска публика тази вечер. Музикалното събитие на годината ще започне в 21.00 часа на Националния стадион „Васил Левски”. Вратите на стадиона ще бъдат творени още в 17.30 часа, а влизането към секторите ще се осъществява през 38 контролно-пропускателни пункта. Организаторите очакват над 50 000 фенове на поп-иконата да посетят шоуто. Все още могат да се намерят ограничен брой билети за концерта. Те са на цени - терен - 100 лева; зона пред сцената - 150 лева; Golden circle - 200 лева; седящи - 110, 135, 165 лева; ВИП - 300 лева.
Мадона идва с екип от над 250 души, огромен брой костюми и аксесоари, дело на над 30 дизайнера. Девет души ще се грижат за дрехите на Мадона, а по време на шоуто ще смени 8 различни тоалета.
Пропускателен режим
Зрителите на концерта на Мадона ще влизат през 38 пункта. Ще има изградени 3 информационни центъра, където хората ще могат да се информират от кой сектор трябва да влязат на стадиона. За тези с електронни билети ще има направен специален пункт. На Орлов мост и на близките спирки за градски транспорт ще има указателни табели за ориентация на зрителите. Ще има три кръга на пропускане. В първия кръг ще бъдат проверени билетите на зрителите, във втория ще се прави проверка за опасни предмети, които ще бъдат изземвани и хората ще могат да си ги получат след концерта. На стадиона е забранено да се внася записваща аудио- и видеотехника. Забранява се внасянето на чадъри и други опасни предмети. Разрешава се внасянето на минерална вода, след като се махне капачката. Разрешава се и внасянето на храна. На стадиона ще има изградени щандове за храна и вода. Лица под 18 години ще влизат само с придружители. Придружителите ще подписват специални декларации според Закона за защита на детето. На стадиона ще има 1 пожарна кола и медицински екипи в 6 точки на стадиона.
Охраната
Повече от 450 души ще осъществяват охраната на концерта на Мадона Загражденията в района на Националния стадион ще са повече от 2 км. Цялата зона около стадиона ще бъде отцепена и заградена. Мадона има изискване за марката и модела на колите, в които ще пътува, и тези коли вече са осигурени.
Певицата ще бъде посрещната на Летище София и ще бъде ескортирана направо до стадиона като се обмислят 3 маршрута, по които може да се мине. Работи се по два сценария - ако Мадона си тръгне веднага след концерта, и ако реши да пренощува в София.
Организацията
Според организаторите на концерта, това е най-мащабната и високотехнологична продукция, която е идвала в България. „Логистично е най-сложният концерт и като транспорт и като организация. Никога нищо подобно не е правено досега у нас. Това ще отвори много врати от тук насетне. Така ще се впишем по-добре на концертната карта на света. Така и звезди като Ролинг Стоунс, може да посетят страната ни”, каза Иван Несторов - съпрезидент на София Мюзик Ентерпрайсез (СМЕ) – организатори на концерта на Мадона.
За и против Мадона
Светият Синод на Българската православна църква изрази неодобрение и несъгласие с провеждането на концерта на Мадона в София. В обръщение на Синода се посочва, че на същата дата Църквата отбелязва отсичането на главата на Свети Йоан Предтеча и Кръстител и във връзка с това е постановен пост. Светият Синод изразява своето неодобрение и несъгласие с подобни музикално-артистични изяви, които даже понякога открито поругават свято почитани християнски символи и събития.
Според Иван Несторов, църквата не бива да се бърка в каквито и да е светски дела. „17 години правим концерти. Имаме над 500 прояви зад гърба си. Никога от църквата не са се сетили да реагират. Сега очевидно усещат че Мадона представлява голям интерес от PR– гледна точка, и започнаха да протестират. Всеки е достатъчно интелигентен да постъпи според съвестта си. Може да остане в къщи и да пости. Ако не е вярващ може да си купи билет за концерта на Мадона и да отиде на шоуто”, каза Несторов.

Агенция “Фокус” припомня:
Мадона е родена през 1958 г. Тя е третото от общо шест деца в семейството на Силвио П. Чиконе — Тони, който е син на италиански eмигранти, и Мадона Луиз Фортин, която е с френско-канадски корени. По-късно певицата се отъждествява като "италиано-американка", т.е. американски гражданин от италиански произход. Израства в католическа атмосфера.
През 1977 г. тя се премества в Ню Йорк, където участва в различни музикални групи и проекти (до 1982 г., когато се запознава с Марк Каминс, продуцент на първия и втория й сингъл “Everybody”, “Physial Attraction”).
През 1983 г. записва песента “Holiday”, отново продуцирана от М. Камнис. В края на 1984 г. Мадона издава втория си албум - “Like a Virgin”, а през 1985 г. получава световна известност, продавайки милиони плочи и видеоклипове. След записването на песента “Material Girl” певицата реализира първото си турне. Седмият й албум “Bed time Stories” става мултиплатинен.
През 1995 г. Мадона работи над ролята на Евита Перон във филм-адаптация на мюзикъла на Андрю Лойд Уебър “Евита”. За ролята на Евита Перон Мадона получава “Златен глобус за най-добра актриса”, а саундтракът към филма “Евита” става хит. През 1998 г. тя записва и издава албума “Rey of light”, силно повлиян от електронната музика, техното и трип-хопа - символ на музикалната култура от края на 90-те години на ХХ в. През 2000 г. издава албума “Music”.
Била е омъжена за английския режисьор Гай Ричи, от когото има син Роко. Мадона има и дъщеря Лурдес, чийто баща е танцьорът Карлос Леон.
Филмография: “По следите на видението”, “Отчаяно търсещата Сюзан”, “И Бог създаде жената” (реж. Роже Вадим), “Шанхай експрес” (продуцент и композитор Дж. Харисън), “Кое е това момиче?” (едноименен албум и песен, 1987 г.), “Дик Трейси” (1990), “Опасна игра” (1993 г.), “Четири стаи” (1995 г.), “Момиче № 6” (1996 г.), “Евита” (1996 г.), “Почти идеално” (2000 г.).
Дискография: “Madonna” (1983 г.), “Like a Virgin” (1984 г.), “True Blue” (1986 г.), “Who’s That Girl” (1987 г.), “You Can Dance” (1987 г.), “Like a Prayer” (1989 г.), “Dick Tracy: “I’m Breathless” (Music from &…)” (1990 г.), “The Royal Box” (1990 г.), “The Immaculate Collection” (1990 г.), “Erotica” (1992 г.), “Bedtime Stories” (1994 г.), “Something to Remember” (1995 г.), “Selections from Evita” (1997 г.), “Inthebeginning” (1998 г.), “Ray of Light” (1998 г.), “Ray of Light [Japan Bonus Track]” (1998 г.), “The Early Years” (1998 г.), “Ray of Light [Japan Bonus CD]” (1999 г.), “Rock on ROM” (2000 г.), “Music” (2000 г.), “Music [US Limited Edition]” (2000 г.), “Music [Australia Bonus Tracks]” (2000 г.), “Music [Import Bonus CD]” (2001 г.), “Like A Virgin [Remastered]” (2001 г.).

Агенция “Фокус”
Полицията предприема мерки във връзка с концерта на Мадона
СДВР предприема предохранителни мерки във връзка с концерта на Мадона, съобщиха от пресцентъра на МВР. Тази нощ столичното метро ще работи до 1 часа. СДВР препоръчва на столичани и гостите на концерта да паркират личните си автомобили извън центъра и да ползват градския транспорт до стадиона. Столичното метро ще удължи работното си време по повод концерта на Мадона през тази нощ до 01,00 часа, съобразено с късния час на приключването му и многобройната публика. Договореност за това бе постигната, след като директорът на СДВР комисар Валери Йорданов изпрати официално писмо до кмета на Столична община.
Във връзка с концерта СДВР предприема необходимите предохранителни мерки на стадион “Васил Левски”, около него и на територията на столицата. Началото на концерта е в 21,30 часа. Входовете на стадиона ще бъдат отворени в 17,30 часа. “Охранителна полиция” и КАТ ще контролират и регулират движението в столицата от 8.00 часа в деня на концерта.
СДВР препоръчва на столичани и гостите на концерта да паркират личните си автомобили извън центъра на столицата и да ползват градския транспорт до стадиона. Всички големи спирки на масовия градски транспорт ще бъдат обезпечени с охрана.
Въведените промени в организацията на движението са:
Днес се забранява влизането на моторно-превозни средства – от 12.00 до 24.00 часа по бул. “Евлоги Георгиев”, между Орлов мост и бул. “Драган Цанков” в посока Орлов мост, с изключение на автобусите от градския транспорт, а от 17.00 до 20.00 часа в същия участък се забранява влизането и на автобусите от градския транспорт. От 15.00 до 24.00 часа по бул. “Евлоги Георгиев” между Орлов мост и бул. “Драган Цанков” в посока бул. “Драган Цанков”, с изключение на автобусите от градския транспорт; от 15.00 до 24.00 часа по ул. “Ген. Гурко” между бул. “Евлоги Георгиев” и бул. “Васил Левски”, с изключение на автобусите от градския транспорт.
От 7.00 до 24.00 часа ще бъдат забранени паркирането и престоят на ул. “Ген. Гурко” между булевардите “Евлоги Георгиев” и “Васил Левски”.
Няма да може да се паркира и на моста пред Националния стадион “Васил Левски”, алеите около стадиона, както и по ул. “Кирил Видински” между бул. “Драган Цанков” и ул. “Йосиф Петров”.
В деня на концерта автобуси, превозващи организирани групи, могат да паркират на ул.”Митрополит Кирил Видински” (Семинарията - бул.”Драган Цанков”) и на бул.”Драган Цанков” от Телевизионната кула до ул.”Кирил Видински”.
За да не се създават задръствания и затруднения при придвижване, отдел “Пътна полиция” – СДВР съветва гражданите и гостите на града да изберат обходни маршрути за движение, да спазват разпорежданията на органите на полицията и въведената временна организация на движение.

Агенция “Фокус”
София: Въвеждат още промени на движението в столицата, заради концерта на Мадона
Въвеждат още промени в организацията на движението в столицата, заради концерта на Мадона, съобщиха от Столична община. Забранява се престоят и паркирането на пътни, превозни средства, с изключение на автомобилите обслужващи концерта, както следва:
-От 07.00 часа на 21.08.2009 г. до 24.00 часа на 31.08.2009 г, по алеите около стадион „Васил Левски” при сектор Г.
-От 07.00 часа 1а 27.08.2009 г. до 18 00 часа на 30.08.2009 г. по алеите около стадион „Васил Левски' при сектори „Б” и „В”.
-От 07.00 часа на 27.08.2009 г. до 18.00 часа на 30.08.2009 г. на: моста пред стадион „Васил Левски” и ул. „Митрополит Кирил Видински” между бул. „Драган Цанков” и ул. „Йосиф Петров” при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция” при СДВР: „София Мюзик Ентерпраисис” .
-От 07.00 до 24.00 часа на 29.08.2009 г. на ул. „Гурко” между бул. „Евлоги Георгиев” и бул. „Васил Левски”
Днес се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, както следва:
По бул. „Евлоги Георгиев” между пл. „Орлов мост” и бул. „Драган Цанков”
- в посока „Орлов мост” - от 12.00 до 24.00 часа, с изключение на автобусите на градския транспорт;
- в посока „Орлов мост” - от 17 00 до 20.00 часа включително и автобусите на градския транспорт;
- в посока бул. „Драган Цанков” - от 15.00 до 24.00 часа, с изключение на автобусите на градския транспорт;
От 15.00 до 24.00 от часа по ул. „Гурко” между бул. „Евлоги Георгиев” и бул. „Васил Левски”, с изключение на автобусите на градския транспорт.
От 17.00 до 20.00 часа днес се променя частично маршрута на автобусни линии №№ 72, 75, 76. 114, 204 и 604 в посока „Орлов мост”, както следва:
- А 72 - от бул. „България”, наляво по ул. „Фритьоф Нансен”, надясно по бул. „В. Левски”, ул. „Шипка наляво по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и по маршрута си;
- А 75 - скъсява се до Военна академия;
- А 76, А 204 и А М34 - от бул. „България”, наляво по ул. „Фритьоф Нансен”, надясно по бул. „Васил Левски, надясно по бул. „Цар Освободител”, бул. „Цариградско шосе” и по маршрута си;
- А 114 - от бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви” по ул. „Гурко”, бул. „Васил Левски”, бул. „Цар Освободител”, бул. „Цариградско шосе” и по маршрута си.
Автобусите ще спират на всички автобусни спирки в променения участък от маршрута си.
Трамвайна линия 9, тролейбусни линия 5 и 11 и автобусни линии 76, 94, 280, 305 и 604 ще се движат до 1.00 ч. на 30 август. Работното време на линиите на градския транспорт се удължава, за да се осигури по-добро транспортно обслужване за зрителите на концерта на Мадона.
„София Мюзик Ентерпрайсис” се задължава да осигури поставянето на временни пътни знаци, сигнализиращи въведените забрани и ограничения за времето и на посочените по горе места по указание на отдел '„ Пътна полиция” при СДВР.
„София Мюзик Ентерпрайсис” се задължава да осигури от Столична дирекция на вътрешните работи постове за контрол и регулиране на движението за времето и на местата посочени в заповедта.
„Център за градска мобилност” ЕООД се задължава да закрие паркинг „синя зона” и „служебен абонамент” в посочените по- горе места.
„София Мюзик Ентерпрайсис” се задължава да заплати цената на услугата за заемане на улици, определена в приложение № 12, т.19 от Наредбата за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги, предоставени от Столична община, както и да заплати допълнителния пробег на градския транспорт.

Агенция “Фокус”
Столичното метро ще удължи работното си време заради концерта на Мадона
Столичното метро ще удължи работното си време по повод концерта на Мадона през тази нощ до 01,00 часа, съобразено с късния час на приключването му и многобройната публика. Договореност за това бе постигната, след като директорът на СДВР комисар Валери Йорданов изпрати официално писмо до кмета на Столична община.
Някои линии на градския транспорт също ще се движат с удължено работно време. Трамвайна линия 9, тролейбусни линия 5 и 11 и автобусни линии 76, 94, 280, 305 и 604 ще се движат до 1.00 ч. на 30 август. Работното време на линиите на градския транспорт се удължава, за да се осигури по-добро транспортно обслужване за зрителите на концерта на Мадона.

Агенция “Фокус”
Младежки екипи на БЧК ще помагат на зрителите на концерта на Мадона
Младежки екипи на БЧК ще помагат на зрителите на концерта на Мадона, съобщиха от пресцентъра на БЧК. Екипите са специално обучени за оказване на първа долекарска помощ. Доброволците, заедно с Университетския аварийно-спасителен отряд ще работят в подкрепа на дежурните медицински екипи и при необходимост ще подпомагат тяхната работа.

Агенция “Фокус”
Радио ”Свобода”: В България православните са против концерта на Мадона
В столицата на България днес ще се състои концертът на Мадона, част от световното й турне за реклама на новия й албум, съобщава руското радио ”Свобода”. Шоуто, на което се очаква да присъстват десетки хиляди зрители,ще се състои на фона на протестите на група православни свещеници. Те се обявяват против изявата на поп звездата, защото в събота се отбелязва един от православните празници. Според представителите на църквата, концертите на Мадона забавляват, но и се разминават с християнския морал.

Агенция “Фокус”
Оживено е около Националния стадион, 12 часа преди концерта на Мадона
Голямо оживление има около Националния стадион "Васил Левски", 12 часа преди началото на концерта на Мадона. Десетки охранители от фирмата, която охранява концерта на Мадона, може да се забележат вече около Националния стадион "Васил Левски", предаде репортер на Агенция "Фокус". Те са с ярко оранжеви тениски с надписите на фирмата, по което се виждат отдалеч. Около 450 души ще бъдат ангажирани в охраната на концерта от частната охранителна фирма.
Тази сутрин в Борисовата градина и около всички входове на стадиона вече има много полиция, паркирани са и патрулки, както и джипове. Най-отдалечената полицейска патрулка достига до кръстовището на Орлов мост. Маршрутът, по който ще премине певицата от летището, остава неясен.
Около стадиона са премахнати големите висящи предмети - рекламни табла и билбордове, същото е направено и около езерото "Ариана".
Край стадиона са разположени няколко тенти, под които ще се раздават минерална вода и напитки в горещия ден.
Отцепен с полицейски ленти е паркингът около Националния стадион. Засилено полицейско присъствие има още в Борисовата градина, около метростанцията до стадиона, по ул. "Гурко", около езерото "Ариана", по бул. "Драган Цанков", в района на Орлов мост.
Пред стадиона са паркирани около десетина ТИР-а с техника за концерта на Мадона, заградени също с полицейски ленти. Обичайното място за потегляне на автобуси с екскурзианти пред Националния стадион тази сутрин е празно.
На стълбите на стадиона и около входовете тази сутрин има десетина младежи, които очевидно ще чакат целия ден началото на концерта - влизането ще започне около 17,30 ч. Встрани от стадиона има и саморъчно изградена палатка на младежи, които очевидно са нощували тук още от петък, за да изчакат концерта.
Предстои да бъде спряно движението около главния вход на Националния стадион.

Агенция “Фокус”
KVOA: българската църква не одобрява концерта на Мадона
Представители на православната църква призовават българите да не посещават концерта на Мадона в страната, обвинявайки певицата, че показва неуважение към християнството, съобщава телевизията от американския щат Аризона KVOA. Влиятелната българска църква разпространи изявление, в което изразява „разочарование и неодобрение” към концерта в събота. В него се подчертава, че американската изпълнителка „открито осквернява” свещените християнски символи.
В становището Мадона се обвинява в демонстративно „непочтително и нетолерантно отношение” към религиозните чувства на християните по време на турнето й "Sticky and Sweet".

България Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар